Zeefbandpers

De ontwateringseigenschappen van slib kunnen sterk variƫren, afhankelijk van de karakteristieken. Minerale slibben en zeer vezelrijke slibben gedragen zich bijvoorbeeld heel anders dan biologische slibben, qua ontwateringseigenschappen, maar ook qua abrasiviteit. Om die reden bieden wij een breed pallet aan ontwateringsmachines die zijn afgestemd op de specifieke slibeigenschappen en de wensen van de klant.

BPF WR Greenland

De BPF WR Greenland is specifiek ontwikkeld oor de ontwatering van biologische slibben. Door een zeer effectieven indikzone, die is voorzien van wigvormige ploegen, wordt vrij water afgelaten. In een wigvormige zone wordt slib eerst langzaam tussen twee doeken onder druk gezet. De eerste twee walsen hebben een uitzonderlijk grote diameter, waardoor de druk rustig en gelijkmatig wordt opgebouwd. De eerste walsen hebben een geperforeerde mantel waardoor water tweezijdig kan ontwijken.

In de werkelijke perszone wordt de druk tussen twee doeken verder opgevoerd. Afhankelijk van de specifieke eigenschappen van het slib en de wensen van de klant kan de perszone worden uitgebried tot 15 perswalsen.

BPF-C

Voor zware slibsoorten, zoals minerale slibben, papierindustrie, looierijen is de BPF-C ontwikkeld. De druk op deze slibben kan doorgaans sneller worden opgebouwd to hogere drukken. De BPF-C is net als alle zeefbandpersen uit ons leveringspakket robuust geconstrueerd en heeft een grote verwerkingscapaciteit.

BPF-MDC

De zeefbandpers is ontworpen voor het ontwateren van zowel primair als gemengd vezelachtig slib (pulp- en papierindustrie, suikerbietenmolens, enz.). De pers heeft een hogedrukzone, met 7 “S” -rollen van gelijke diameter, gevolgd door een lineaire druk NIP om de uiteindelijke droogte tot meer dan 40% DS verder te verhogen.

11