+31 (0)299-79 20 80

info@cirtec.nl

GaLiCos™ – Toepassing van laagwaardige restenergie voor het indikken van geconcentreerde vloeistofstromen

Geconcentreerde afvalwaterstromen mogen doorgaans niet worden geloosd en afvoer voor behandeling bij derden is duur. Door de vloeistofstroom in te dikken tot dichtbij de verzadigingsgrens kunnen de externe verwerkingskosten aanzienlijk worden verlaagd.

GaLiCos™ is een zeer ingenieus (en gepatenteerd) apparaat dat ontworpen is om gassen en vloeistoffen op een zeer efficiënte en intensieve manier met elkaar in contact te brengen. De unieke eigenschappen van de technologie zijn dat dit gebeurt met een minimum aan energie-input en op een manier dat de apparatuur niet vervuild raakt door het medium. Het modulaire ontwerp van het systeem maakt het mogelijk een systeem te realiseren voor elke gewenste capaciteit. 

 Het systeem kan bij lage temperaturen werken, zodat laagwaardige (rest)warmte als energiebron kan worden gebruikt. Met GaLiCos™ kunnen industrieën geconcentreerde (pekel)stromen indikken tot het punt van verzadiging. In tegenstelling tot andere technieken is het systeem niet/ nauwelijks gevoelig voor schaling. De belangrijkste voordelen zijn: