+31 (0)299-79 20 80

info@cirtec.nl

De regelgeving voor het lozen van afvalwater wordt steeds strenger. Naarmate we meer weten over de effecten van bepaalde stoffen in ons ecosysteem, zullen de eisen voor het lozen van afvalwater voortdurend worden bijgesteld en zal aanvullende behandeling nodig zijn.

De inname van water is ook steeds meer onderworpen aan regelgeving en zal verder worden beperkt als gevolg van klimaatverandering en verdroging.

 Toepassing van eindfiltratie of tertiaire behandeling is om bovengenoemde redenen in toenemende mate vereist om te voldoen aan lozingseisen of om hergebruik van water mogelijk te maken.

Een betrouwbare oplossing voor het verwijderen van zwevende deeltjes uit het afvalwater, zonder dosering van chemicali├źn, is de toepassing van schijffilters. 

Jarenlange ervaring op het gebied van tertiaire behandeling van afvalwater heeft geleid tot de ontwikkeling van een schijvenfilter met de hoogste prestaties, geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. Belangrijke kenmerken zijn het zeer beperkte hydraulische drukverlies en de minimale hoeveelheid waswater die nodig is voor een betrouwbare werking. Schijffilters zijn modulair inzetbaar voor vrijwel elke capaciteit. Ze zijn verkrijgbaar in roestvrijstalen behuizing of kunnen worden geïnstalleerd in een betonnen tank. Het filtraat wordt gebruikt als waswater.